Vrij zonnig

Stapelwolken die vanmiddag lokaal een regen of onweersbui loslieten, zullen vanavond verdwijnen. Landinwaarts blijft het vannacht helder en koelt het af naar 13 à 14 graden. Mogelijk kunnen net als afgelopen nacht, even na zonsondergang of net voor zonsopkomst, lichtende nachtwolken worden waargenomen. Dit zijn parelmoerkleurige wolken op 80 kilometer hoogte. Ze worden veroorzaakt door stof van meteorieten. Langs de kust komt meer bewolking voor en kan een bui vallen.

Morgenochtend trekken wolken en buien langs de westkust naar het noorden weg. Daarna is er overal in het land veel ruimte voor de zon. De uv-index is ook morgen weer hoog: 67. De lucht is droger en stabieler dan vandaag. Landinwaarts ontstaan in de middag enkele vriendelijke stapelwolken. De kans op een lokale bui is klein, maar niet geheel uitgesloten. Aan zee waait een stevige zuidwestenwind, vrij krachtig tot krachtig, met een maximumtemperatuur tussen 19 en 22 graden. Landinwaarts is de wind matig en wordt het 23 tot 26 graden.

Donderdag is er minder wind en wordt het warmer. Overdag blijft het droog, maar in de avond neemt de kans op regen en onweersbuien vanuit het zuiden toe.

In de nacht naar vrijdag en vrijdag overdag vallen er vrij veel buien, lokaal met veel regen en onweer, waarna het flink afkoelt.