voetbaltransfers, inbraak en meer

Clubtopscorer Robin van Persie is uitgeroepen tot beste speler van Arsenal in het seizoen 2008-2009. De Nederlandse vleugelaanvaller kreeg 35,3 procent van de stemmen die op de website van de Engelse club zijn uitgebracht. De Rus Andrej Arsjavin eindigde op de tweede plaats. Van Persie maakte dit seizoen twintig doelpunten in 44 wedstrijden. De 25-jarige international, die sinds 2004 bij Arsenal speelt, was dit seizoen voor het eerst sinds lange tijd zo goed als blessurevrij.

Manchester United-spits Federico Macheda is zondagochtend in zijn huis beroofd. Twee mannen drongen de woning van de Italiaanse tiener binnen en gingen ervandoor met geld en juwelen. Een huisvriend van Macheda werd met een fles op zijn hoofd geslagen. De overval is de meest recente in een serie inbraken in de huizen van spelers van Liverpool en Manchester. Meestal waren de bewoners afwezig omdat de inbrekers toesloegen tijdens belangrijke wedstrijden.

NAC Breda is rond met Ferne Snoyl. De 24-jarige verdediger tekent na medische goedkeuring een tweejarig contract bij de club. Snoyl komt transfervrij over van RKC Waalwijk, waar hij de afgelopen twee seizoenen speelde. Bij NAC is de linksback de beoogde opvolger van Patrick Mtiliga, die naar de Spaanse club Malaga is vertrokken.

FC Utrecht en Al Nassr hebben gisteren een akkoord bereikt over de overgang van Ali Boussaboun. De aanvaller was het zelf eerder al eens geworden over een contract met de voetbalclub uit Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten.

Olympique Marseille heeft Stephane M’Bia voor vier seizoenen vastgelegd. De 23-jarige defensieve middenvelder uit Kameroen komt over van Stade Rennes.

Na de transferperikelen rond Franck Ribéry wordt bij Bayern München nu ook getwist over een eventueel vertrek van de Braziliaan Lucio. Van manager Uli Hoeness mag de 31-jarige verdediger weg, maar Franz Beckenbauer, president van de raad van toezicht, wil Lucio behouden. De Braziliaan heeft nog een contract tot de zomer van 2010 bij de Duitse club van trainer Louis van Gaal.

Verder zijn er geruchten dat John Terry weggaat bij Chelsea en volgend seizoen voetbalt voor Manchester City. En dat Zlatan Ibrahimovic (nu Internazionale) juist wellicht naar Chelsea gaat.