Reizen via Zwitserland

ALeqM5j2wMJxE11MLRFrDOIi05R4AC5CZg.jpgDe Britse dirigent Sir Edward Downes en zijn vrouw Lady Joan, choreograaf en tv-producent, hebben het tijdelijke met het eeuwige verwisseld in een euthanasiekliniek van de Zwitserse vereniging Dignitas, meldt The Guardian.

De zoon en dochter van het echtpaar, genaamd Caractacus and Boudicca, verklaarden:

Our parents died peacefully, and under circumstances of their own choosing. After 54 happy years together, they decided to end their own lives rather than continue to struggle with serious health problems.

De Britse politie stelt een onderzoek in. Op helpen bij levensbeëindiging staat maximaal 14 jaar in Groot-Brittannië. Ook helpen bij de reis naar het buitenland met dit doel is strafbaar. Het Hogerhuis weigerde onlangs de wet op dat punt te verzachten.

Downes was als dirigent o.m. verbonden aan de Royal Opera Covent Garden, het BBC Philarmonic Orchestra, de Australische Opera en het Nederlandse Radio Symphonie Orkest.

Hier twee reacties op het Radio 1 Journaal. Downes was bijna blind en steeds dover. Bij zijn echtgenote was kanker vastgesteld.

They both lived life to the full and considered themselves to be extremely lucky to have lived such rewarding lives, both professionally and personally. Our parents had no religious beliefs and there will be no funeral.

    • Marc Chavannes