Overige films

Gettin’ Square (Jonathan Teplitzky, 2003, Australië/Engeland). Australische misdaadkomedie waarin zojuist vrijgelaten kruimelcriminelen op het rechte pad proberen te blijven. Lukt niet. RTL7, 22.15-0.10u.

London to Brighton (Paul Andrew Williams, 2006, Engeland). Regiedebuut van 33-jarige Williams is energiek, fysiek noodlotsdrama met de kracht van een vuistslag. Vergeleken hierbij zijn de Britse gangsterfilms die we dankzij bijvoorbeeld Guy Ritchie (Lock, Stock and Two Smoking Barrels en Snatch) hebben leren kennen, gezellige theekransjes voor de schattig maatschappelijk onaangepasten onder ons. Hier gaat het om twee meisjes die op de hielen worden gezeten door rasechte psychopaten. De handheldcamera hoteldebotelt er achteraan. De toeschouwer wordt in deze achtervolging mee gesleurd. Er wordt naar boven gelikt en naar onderen getrapt. Want er is, zoals een van de personages zegt, altijd iemand die weerlozer is dan jij. BBC1, 0.25-1.45u.

Stop Making Sense (Jonathan Demme, 1984, VS). Sublieme, ingetogen registratie (met acht camera’s) van speciaal voor deze film gearrangeerde optredens van Talking Heads, de formatie rond David Byrne. Het publiek is slechts te horen. Arte, 0.50-1.35u., Duits ondertiteld.