op nrcnext.nl

Wat de boer niet kent...

Wat nemen Nederlanders mee als ze op vakantie gaan? Dat onderzocht het marktonderzoeksbureau MSI-ACI. En wat bleek: 40 procent neemt Nederlandse etenswaren mee. Met name kaas, hagelslag en pindakaas zijn populair. Met een flinke klodder pindakaas is elk buitenlandsvoedsel te eten.

Heb je Jezus al gevonden?

Journaliste Femke van Zeijl is een boek aan het schrijven in Nigeria, ze blogt over haar ervaringen. Om de haverklap vragen vreemden en bekenden of ze gelooft in God. Als ze eerlijk antwoordt volgen bekeerpogingen en zelfs chantage. Een kerkbezoek in ruil voor een interview.

Twitteren met ansichtkaart

Op 2 juli stond in de rubriek getweet op pagina 20, het bericht van Annemarie01. Ze twitterde over een bejaarde vrouw die drie flessen sherry afrekende. De vrouw antwoordde, niet over de twitter, maar met een ansicht.