Goodbye, Mr President

De minister-president was na afloop voor de NOS-microfoon ontspannen en bekwaam-afhoudend toen hem twee keer werd gevraagd hoe de vergelijking met Obama’s voorganger uitviel. Naast de president voor de haard van het Oval Office was het toch iets enger. Maar hij had een uitnodiging voor de G-20 in de wacht gesleept. Kijk zelf, met dank

De minister-president was na afloop voor de NOS-microfoon ontspannen en bekwaam-afhoudend toen hem twee keer werd gevraagd hoe de vergelijking met Obama’s voorganger uitviel.

Naast de president voor de haard van het Oval Office was het toch iets enger. Maar hij had een uitnodiging voor de G-20 in de wacht gesleept. Kijk zelf, met dank aan het webmagazine The Politico.

Obama moest ‘s middags nog op een ‘town hall’-bijeenkomst met de mensen praten in Warren, Michigan, en daarna een eerste honkbal werpen voor het 80ste All-Star Game in St. Louis.

De vergelijking met Bush is het meest zichtbaar aan de antwoorden die Obama na afloop van de formaliteiten geeft op vragen over de economie. Zo serieus en uitvoerig zou Bush nooit improviseren.

Obama over de Nederlandse bijdrage aan Afghanistan op 9:50 minuten (het tijdstreepje is te verschuiven). De vraag was inderdaad of we blijven na 2010.

    • Marc Chavannes