Estse chauffeurs staken langs de A12

Estse chauffeurs staken langs de A12 De Meern, 14 juli. Twaalf vrachtwagenchauffeurs uit Estland weigeren verder te rijden omdat zij al tijden niet meer betaald worden. Sinds vrijdagavond staan zij met hun trucks op een parkeerplaats bij de Meern, langs de A12. De mannen werken voor het Estse bedrijf Interliner, dat weer rijdt voor het Nederlandse bedrijf C. van Heezik. Van Heezik zegt de rekeningen aan Interliner gewoon betaald te hebben, maar de chauffeurs zeggen dat daarvan niets is doorbetaald. Van Heezik spreekt van een „treurige situatie” en geeft de chauffeurs, die bij hen bekend staan als „hardwerkende en serieuze mensen” nu wat geld om te douchen en te eten. Igor, een van hen, stelt dat op prijs. „Zo doe je zaken.” Van Heezik bood ook vervangend vervoer terug naar Estland aan, maar daar maken de chauffeurs liever geen gebruik van. Zij willen bij hun trucks blijven zodat ze die als pressiemiddel kunnen inzetten tegen de baas. Die zou hen hebben bedreigd. Igor: „We zijn bang, maar we zetten door. Zo doe je geen zaken”. Foto Evelyne Jacq Europa,Nederland, De Meern, 14-07-2009 vrachtwagens parkeerplaats langs de A12. Twalf vrachtwagenchauffeurs uit Estonia verblijven werkloos met hun lege trucks bij een parkeerplaats. hun vervoerbedrijf Interlines is failliet verklaard. de chauffeurs wisten niets van de faillissement en hebben hun loon niet ontvangen. Zij wachten op een goede regeling maar worden bedreigd en gechanteerd door hun voormalige baas, die momenteel in Nederland verblijft. Foto: Evelyne Jacq
Estse chauffeurs staken langs de A12 De Meern, 14 juli. Twaalf vrachtwagenchauffeurs uit Estland weigeren verder te rijden omdat zij al tijden niet meer betaald worden. Sinds vrijdagavond staan zij met hun trucks op een parkeerplaats bij de Meern, langs de A12. De mannen werken voor het Estse bedrijf Interliner, dat weer rijdt voor het Nederlandse bedrijf C. van Heezik. Van Heezik zegt de rekeningen aan Interliner gewoon betaald te hebben, maar de chauffeurs zeggen dat daarvan niets is doorbetaald. Van Heezik spreekt van een „treurige situatie” en geeft de chauffeurs, die bij hen bekend staan als „hardwerkende en serieuze mensen” nu wat geld om te douchen en te eten. Igor, een van hen, stelt dat op prijs. „Zo doe je zaken.” Van Heezik bood ook vervangend vervoer terug naar Estland aan, maar daar maken de chauffeurs liever geen gebruik van. Zij willen bij hun trucks blijven zodat ze die als pressiemiddel kunnen inzetten tegen de baas. Die zou hen hebben bedreigd. Igor: „We zijn bang, maar we zetten door. Zo doe je geen zaken”. Foto Evelyne Jacq Europa,Nederland, De Meern, 14-07-2009 vrachtwagens parkeerplaats langs de A12. Twalf vrachtwagenchauffeurs uit Estonia verblijven werkloos met hun lege trucks bij een parkeerplaats. hun vervoerbedrijf Interlines is failliet verklaard. de chauffeurs wisten niets van de faillissement en hebben hun loon niet ontvangen. Zij wachten op een goede regeling maar worden bedreigd en gechanteerd door hun voormalige baas, die momenteel in Nederland verblijft. Foto: Evelyne Jacq Jacq, Evelyne