Elitair gedoe

Met enige verbazing las ik het stuk van Anton van Hooff over het basisonderwijs (7 juli, Opiniepagina), waarin hij voor de terugkeer van academisch opgeleide leraren pleit. Dat lijkt me een vreemde stelling, aangezien er zelfs op universiteiten voor veel vakken nog steeds geen echt goede docenten te vinden zijn. Overigens weet ik uit ervaring dat een gymnasiumopleiding niet zoveel zegt; een groot gedeelte van de `hoogstopgeleiden` haalt het diploma met een onvoldoende voor Grieks of Latijn. Ook de leerlingen van meneer Van Hooff, bij wie ik op school heb gezeten. Dus, houd toch alstublieft op met dat elitaire gedoe. Leraar word je omdat je kinderen iets bij wilt brengen. En als het leraren aan basiskennis ontbreekt, moet dat bijgeleerd worden en moeten we niet overschakelen op de zogenaamd ”echt slimme” mensen.