Crime scene?

Crime scene? Grenoble. Bloedvlekken op het verfrommelde dekbed en op de wit plavuizen vloer, een heftige crime scene? Een bloedige afrekening in een sloppenwijk in Rio? Of door de maffia op Sicilië? Nee, anders dan je zou denken staat deze bloedige wasserette in de Zuid-Franse stad Grenoble. De bloedvlekken zijn niet afkomstig van een moordpartij, maar van een naar ongeluk. Een zevenjarig jongetje stak zijn arm zondag in één van de draaiende trommels. Volgens de Franse televisiezender TF1 waren zijn moeder en oma bezig de schone was uit een andere machine te halen en keken ze even niet. Door de ronddraaiende kracht werd zijn arm eraf getrokken. Het jongetje werd meteen naar het ziekenhuis gebracht, waar zijn arm weer werd aangezet. Het is nog niet zeker of de operatie is geslaagd, omdat na een amputatie het risico bestaat dat de arm weer wordt afgestoten. Volgens de plaatselijke politie hebben de familieleden van de jongen nog geen klacht ingediend bij de wasserette. Woensdag zal de betreffende wasmachine (het gaat om de laatste oranje machine, met de rode tape) worden onderzocht om te achterhalen hoe het mogelijk was dat deze niet stopte toen de deur werd geopend. Foto Jean-Pierre Clatot/AFP Photographie prise le 13 juillet 2009 dans une laverie à Grenoble d'une couette ensanglantée et d'une machine à laver sous scellés dans laquelle un garçon de sept ans a eu le bras arraché, le 12 juillet 2009, après y avoir introduit la main alors que celle-ci tournait. Le garçon hospitalisé n'est plus en danger, a rapporté la police, mais il n'est pas sûr que la greffe de son bras réussisse, compte tenu du risque de rejet qui entraînerait alors une amputation. Les proches n'ont pour l'heure pas déposé plainte, mais une enquête pour "blessures involontaires", supervisée par le parquet de Grenoble, à été confiée à la sûreté départementale. AFP PHOTO / JEAN-PIERRE CLATOT
Crime scene? Grenoble. Bloedvlekken op het verfrommelde dekbed en op de wit plavuizen vloer, een heftige crime scene? Een bloedige afrekening in een sloppenwijk in Rio? Of door de maffia op Sicilië? Nee, anders dan je zou denken staat deze bloedige wasserette in de Zuid-Franse stad Grenoble. De bloedvlekken zijn niet afkomstig van een moordpartij, maar van een naar ongeluk. Een zevenjarig jongetje stak zijn arm zondag in één van de draaiende trommels. Volgens de Franse televisiezender TF1 waren zijn moeder en oma bezig de schone was uit een andere machine te halen en keken ze even niet. Door de ronddraaiende kracht werd zijn arm eraf getrokken. Het jongetje werd meteen naar het ziekenhuis gebracht, waar zijn arm weer werd aangezet. Het is nog niet zeker of de operatie is geslaagd, omdat na een amputatie het risico bestaat dat de arm weer wordt afgestoten. Volgens de plaatselijke politie hebben de familieleden van de jongen nog geen klacht ingediend bij de wasserette. Woensdag zal de betreffende wasmachine (het gaat om de laatste oranje machine, met de rode tape) worden onderzocht om te achterhalen hoe het mogelijk was dat deze niet stopte toen de deur werd geopend. Foto Jean-Pierre Clatot/AFP Photographie prise le 13 juillet 2009 dans une laverie à Grenoble d'une couette ensanglantée et d'une machine à laver sous scellés dans laquelle un garçon de sept ans a eu le bras arraché, le 12 juillet 2009, après y avoir introduit la main alors que celle-ci tournait. Le garçon hospitalisé n'est plus en danger, a rapporté la police, mais il n'est pas sûr que la greffe de son bras réussisse, compte tenu du risque de rejet qui entraînerait alors une amputation. Les proches n'ont pour l'heure pas déposé plainte, mais une enquête pour "blessures involontaires", supervisée par le parquet de Grenoble, à été confiée à la sûreté départementale. AFP PHOTO / JEAN-PIERRE CLATOT AFP

Bloedvlekken op het verfrommelde dekbed en op de wit plavuizen vloer, een heftige crime scene?

Een bloedige afrekening in een sloppenwijk in Rio?

Of door de maffia op Sicilië?

Nee, anders dan je zou denken staat deze bloedige wasserette in de Zuid-Franse stad Grenoble. De bloedvlekken zijn niet afkomstig van een moordpartij, maar van een naar ongeluk. Een zevenjarig jongetje stak zijn arm zondag in één van de draaiende trommels.

Volgens de Franse televisiezender TF1 waren zijn moeder en oma bezig de schone was uit een andere machine te halen en keken ze even niet. Door de ronddraaiende kracht werd zijn arm eraf getrokken. Het jongetje werd meteen naar het ziekenhuis gebracht, waar zijn arm weer werd aangezet.

Het is nog niet zeker of de operatie is geslaagd, omdat na een amputatie het risico bestaat dat de arm weer wordt afgestoten. Volgens de plaatselijke politie hebben de familieleden van de jongen nog geen klacht ingediend bij de wasserette.

Woensdag zal de betreffende wasmachine (het gaat om de laatste oranje machine, met de rode tape) worden onderzocht om te achterhalen hoe het mogelijk was dat deze niet stopte toen de deur werd geopend.