Acht miljoen van EU voor innovatie

Het European Design Centre (EDC) in Den Bosch heeft twee Europese contracten binnengehaald met een gezamenlijke waarde van acht miljoen euro. Het eerste project dat is goedgekeurd heet Bcreative en richt zich op starters in de creatieve industrie. Gedurende een periode van twee jaar worden 250 veelbelovende starters begeleid, krijgen hun bedrijven een kwaliteitskeurmerk en worden ze gekoppeld aan investeerders. Het tweede project dat is omgezet in een contract heet InnoExpo, en moet door innovatieweken in diverse Europese steden en regio's jongeren interesseren voor een loopbaan in een van de innovatieve sectoren. Van de acht miljoen euro wordt 4,3 miljoen bijgedragen door de Europese Commissie. Het resterende bedrag wordt door de partners zelf bijgedragen. De projecten gaan in september van start en eindigen in 2011.