Slechte smaak

opinext@nrc.nl

Ik vraag me af of het artikel over de slechte artsen van Michael Jackson (Opiniepagina, 8 juli) wel door de juiste persoon geschreven is. Zoals vaker bij dit soort gebeurtenissen duiken er ineens allerlei ‘deskundigen’ op, die toegeven niet veel op te hebben met dit soort banale cultuuruitingen, omdat deze in hun ogen allemaal niet correct en verheven genoeg zijn, maar die vooral ter eigen profilering de media opzoeken. Collega Dalrymple bijvoorbeeld zou een liedje van Michael Jackson niet herkennen en wil dit graag zo houden. Hij putte volgens Dalrymple zijn wezen uit extreme vulgariteit en slechte smaak.

Een slechte smaak krijg ik bij het lezen van dit artikel. Het is namelijk een oordeel over Jackson, geschreven door een volkomen wereldvreemde dokter die ook vindt dat Las Vegas alleen een excursie en geen existentie waardig is.

Zijn enige visie die ik deel is de verbazing over de artsen die Jackson steeds opnieuw deze gelaatsverminkingen hebben aangedaan. Maar het was ook naïef te denken dat de medische beroepsgroep geen obscure figuren zou kennen.

    • R.M. Backus