President Peru herschikt kabinet

Lima. De Perueaanse president Alan Garcia heeft zijn kabinet herschikt. Hij heeft een nieuwe premier aangewezen en zeven ministers vervangen. De stap komt een maand na het ernstigste politieke geweld in Peru in jaren. Ruim een maand geleden vond een veldslag plaats tussen betogende indianen en ordetroepen in de noordelijke plaats Bagua, waarbij 33 doden vielen. De twee omstreden junglewetten waartegen de indianen protesteerden, werden geschrapt. Het kabinet kreeg zware kritiek op de manier waarop de demonstranten waren aangepakt. De herschikking moet het kabinet een nieuwe start geven. De nieuwe premier Javier Velasquez Quesquen, is een vertrouweling uit de regeringspartij. De omstreden minister van Binnenlandse Zaken, Mercedes Cabanillas, die ontkende verantwoordelijk te zijn voor het politieoptreden tegen de indianen, is vervangen door het hoofd van de nationale politie. (AP, Reuters)