Kohl noemt Dekker en Boogerd in Weense dopezaak

De vorig jaar op doping betrapte wielrenner Bernhard Kohl heeft tijdens zijn verhoor door de Oostenrijkse justitie de namen van Thomas Dekker en Michael Boogerd genoemd in de dopingaffaire rond Stefan Matschiner, manager van een aantal topsporters. Dit meldde gisteren de Oostenrijkse krant Kurier.

Matschiner is door de Oostenrijkse justitie aangeklaagd omdat hij sporters bloeddoping zou hebben verstrekt via de Weense bloedbank Humanplasma. Later zou hij hun een bloedcentrifuge ter beschikking hebben gesteld, waarmee ze het aantal rode bloedcellen en daarmee hun zuurstofopname konden vergroten. Boogerd, in 2007 gestopt als renner, ontkende de beschuldiging van Kohl direct. ”Ik heb er niets mee te maken.” Ook Thomas Dekker, al geschorst voor de Tour wegens epo, heeft elke betrokkenheid ontkend.