Iedereen op zijn eigen manier moont

Iedereen op zijn eigen manier moont Laguna Niguel. Dertig jaar al tonen inwoners van Laguna Niguel in Californië hun billen aan de voorbijrijdende trein, tijdens het jaarlijkse ‘Mooning of the Amtrak’. De melige traditie begon in 1979, toen kroegbaas K.T. Smith van de Mugs Away Saloon iedereen een drankje beloofde die zou moonen naar de Amtraktrein. Sindsdien laten de inwoners op elke tweede zaterdag van de maand juli hun broek zakken. Iedereen doet dat in zijn eigen stijl, zo is te zien. Let op de bellende man, de vierde van links. Die heeft zijn broek helemaal op zijn enkels hangen. De keurige vrouw rechts van hem moont een stuk bescheidener. En bij de stoere jongens – derde van links, zesde van links, negende van links – is bijna niks te zien. Moonen (to moon = to expose to moonlight) is al erg oud. Volgens het geschiedenisboek The Fourth Crusade uit 2000 zouden de Grieken in 1204 al hun blote billen hebben getoond aan de kruisvaarders die Constantinopel kwamen innemen. De Amtrak-traditie is niet alleen dertig jaar oud, het breidt zich ook uit. Al zes jaar lang wordt er ook langs de stations gefietst op Mooning the Amtrak-dag, de Moonfestride. Dikke mensen mogen ook moonen, meldt de website. ‘We need people like you for the extra high intensity mooning you can provide.’ Lees er alles over via http://moonamtrak.org Foto Mark Ralston/AFP Local residents of Laguna Niguel expose their buttocks during the 30th annual "Mooning of the trains" event along a stretch of railroad track in Orange County, south of Los Angeles on July 11, 2009. Local legend has it the tradition began in 1979 when customer K.T. Smith offered to buy a drink for anyone who would run outside and moon the next train. Since then, on the second Saturday of each July, people have lowered their inhibitions and their underwear and pressed their naked buttocks up against a wire fence as the trains go by. AFP PHOTO/Mark RALSTON Blote billen
Iedereen op zijn eigen manier moont Laguna Niguel. Dertig jaar al tonen inwoners van Laguna Niguel in Californië hun billen aan de voorbijrijdende trein, tijdens het jaarlijkse ‘Mooning of the Amtrak’. De melige traditie begon in 1979, toen kroegbaas K.T. Smith van de Mugs Away Saloon iedereen een drankje beloofde die zou moonen naar de Amtraktrein. Sindsdien laten de inwoners op elke tweede zaterdag van de maand juli hun broek zakken. Iedereen doet dat in zijn eigen stijl, zo is te zien. Let op de bellende man, de vierde van links. Die heeft zijn broek helemaal op zijn enkels hangen. De keurige vrouw rechts van hem moont een stuk bescheidener. En bij de stoere jongens – derde van links, zesde van links, negende van links – is bijna niks te zien. Moonen (to moon = to expose to moonlight) is al erg oud. Volgens het geschiedenisboek The Fourth Crusade uit 2000 zouden de Grieken in 1204 al hun blote billen hebben getoond aan de kruisvaarders die Constantinopel kwamen innemen. De Amtrak-traditie is niet alleen dertig jaar oud, het breidt zich ook uit. Al zes jaar lang wordt er ook langs de stations gefietst op Mooning the Amtrak-dag, de Moonfestride. Dikke mensen mogen ook moonen, meldt de website. ‘We need people like you for the extra high intensity mooning you can provide.’ Lees er alles over via http://moonamtrak.org Foto Mark Ralston/AFP Local residents of Laguna Niguel expose their buttocks during the 30th annual "Mooning of the trains" event along a stretch of railroad track in Orange County, south of Los Angeles on July 11, 2009. Local legend has it the tradition began in 1979 when customer K.T. Smith offered to buy a drink for anyone who would run outside and moon the next train. Since then, on the second Saturday of each July, people have lowered their inhibitions and their underwear and pressed their naked buttocks up against a wire fence as the trains go by. AFP PHOTO/Mark RALSTON Blote billen AFP

Dertig jaar al tonen inwoners van Laguna Niguel in Californië hun billen aan de voorbijrijdende trein, tijdens het jaarlijkse ‘Mooning of the Amtrak’.

De melige traditie begon in 1979, toen kroegbaas K.T. Smith van de Mugs Away Saloon iedereen een drankje beloofde die zou moonen naar de Amtraktrein. Sindsdien laten de inwoners op elke tweede zaterdag van de maand juli hun broek zakken.

Iedereen doet dat in zijn eigen stijl, zo is te zien. Let op de bellende man, de vierde van links. Die heeft zijn broek helemaal op zijn enkels hangen. De keurige vrouw rechts van hem moont een stuk bescheidener. En bij de stoere jongens – derde van links, zesde van links, negende van links – is bijna niks te zien.

Moonen (to moon = to expose to moonlight) is al erg oud. Volgens het geschiedenisboek The Fourth Crusade uit 2000 zouden de Grieken in 1204 al hun blote billen hebben getoond aan de kruisvaarders die Constantinopel kwamen innemen.

De Amtrak-traditie is niet alleen dertig jaar oud, het breidt zich ook uit. Al zes jaar lang wordt er ook langs de stations gefietst op Mooning the Amtrak-dag, de Moonfestride. Dikke mensen mogen ook moonen, meldt de website. ‘We need people like you for the extra high intensity mooning you can provide.’

Lees er alles over via http://moonamtrak.org