Honduras maakt einde aan nachtelijk uitgaansverbod

TEGUCIGALPA. De interim-regering van Honduras heeft gisteren het nachtelijke uitgaansverbod ingetrokken dat was ingesteld na de militaire staatsgreep van 28 juli waarbij president Manuel Zelaya werd afgezet. Volgens de regering heeft het verbod ertoe bijgedragen dat de rust is weergekeerd. De aankondiging duidt erop dat de regering van president Roberto Micheletti het gevoel heeft controle te hebben over de situatie in het land, ondanks de bijna dagelijkse protesten van Zelaya-aanhangers. Zij eisen dat Zelaya in zijn functie wordt hersteld. Maar de interim-regering heeft tot nu toe niet toegegeven aan de grote internationale druk om Zelaya te laten terugkeren. Vrijdag spraken vertegenwoordigers van de interim-regering en Zelaya elkaar, onder bemiddeling van de Costa Ricaanse president Oscar Arias. Maar de gesprekken leverden niets op, behalve de afspraak om verder te praten. Een datum is niet vastgesteld. (Reuters)