Film van de dag

Daniel Day-Lewis is Gerry Conlon, een van de 'Guildford Four'. Emma Thompson is zijn advocaat. In The Name Of The Father (1993) Pers: Daniel Day-Lewis, Emma Thompson Dir: Jim Sheridan Ref: INT072AG Photo Credit: [ Universal / The Kobal Collection / Hession, Jonathan ] Editorial use only related to cinema, television and personalities. Not for cover use, advertising or fictional works without specific prior agreement The Picture Desk

In the Name of the Father. Het schandaal van de ‘Guildford Four’ stond model voor deze krachtige politieke film. Britse politie en justitie lieten Noord-Ierse kruimeldief Gerry Conlon (Daniel Day-Lewis) opdraaien voor een IRA-aanslag in Guildford. Zijn sluitende alibi werd verdonkeremaand en de bekentenis van de echte dader genegeerd. De reden was eerst dat de publieke opinie schreeuwde om de veroordeling van een schuldige, later dat het toegeven van een gerechtelijke dwaling een te grote afgang zou zijn voor degenen die de zaak fabriceerden. (Jim Sheridan, 1993, GB/Ierland), Ned. 3, 20.20-22.35u.

André Waardenburg

    • André Waardenburg