Eerste gebiedsverbod voor taxichauffeurs op het Leidseplein

Amsterdam. De politie heeft dit weekeinde aan de eerste twee taxichauffeurs een tijdelijk gebiedsverbod uitgedeeld wegens misdragingen bij de taxistandplaats op het Leidseplein in Amsterdam. Dat meldde een politiewoordvoerster gisteren. De chauffeurs kregen de ontzegging in de nacht van vrijdag op zaterdag, omdat ze zich niet aan de regels hielden bij het aansluiten in de rij met taxi’s. Zij mochten zich de rest van het weekeinde niet meer in de buurt van het Leidseplein vertonen. In de nacht van zaterdag op zondag misdroeg geen enkele chauffeur zich meer, aldus de woordvoerster. De politie kan sinds donderdag gebiedsverboden uitdelen aan mensen die zich op of rond de grote uitgaanspleinen in de hoofdstad misdragen. Deze maatregel werd versneld ingevoerd vanwege de dood van de 44-jarige man vorig weekeinde na een ruzie met een taxichauffeur op het Leidseplein. Vier toezichthouders houden sinds vrijdag de situatie op de standplaats in de gaten. (ANP)