Aangenaam

Het blijft de komende dagen vrijwel overal droog en de zon krijgt flink de ruimte. De temperatuur komt daarbij uit op een aangename 22 tot 26 graden. Pas tegen het weekend is er een weersomslag te verwachten.

Nederland ligt de komende dagen tussen een aantal buiengebieden in. Zo is het op de Britse eilanden wisselvallig en ook in Frankrijk, de Alpenregio en Duitsland komt het af en toe tot fikse (onweers)buien. Vannacht schuift een onweersstoring vanuit Frankrijk naar Duitsland met mogelijk in Limburg, het oosten van Brabant en misschien ook nog in de oostelijke delen van de Achterhoek een beetje regen. Elders is het droog met flink wat opklaringen. Het koelt af naar 12 tot 16 graden.

Morgenochtend schuift nog een aantal wolkenvelden over, en in de loop van de dag vormen zich stapelwolken. Een zeer lokale bui is niet uitgesloten, maar op de meeste plaatsen is het gewoon een droge julidag. Het wordt zo’n 22 graden in een brede kuststrook en 24 tot 26 graden in het binnenland, waarbij Limburg de hoogste temperaturen kan verwachten. De zuidwestenwind is verder matig.

Woensdag trekt de wind iets aan, maar verder is het ook dan zonnig en aangenaam warm. Zo ook donderdag. Vanaf vrijdag komen lagedrukgebieden dichterbij en dan wordt het wisselvallig met dagelijks fikse (onweers)buien en lagere temperaturen.