5 redenen om uit te gaan

PIT-STOP - gratis metal avond Utrecht: Tivoli de Helling. Tijd: 16.30u. Gratis. www.tivoli.nl Van ’s middags tot middernacht snoeiharde metal van Better Left Buried, Divine Sins, Kudra Mata, Massive Assault, Polydrone, Purple Helmet, Victimizer, When All Life Ends. Snoeihard Better Left Buried

1 muziek

Nolensparkfeesten

Venlo: Nolenspark. Tijd: 16.00u. Gratis. www.nolensparkfeesten.nl

Elke maandag tot en met 24 augustus een gratis openluchtconcert in het Nolenspark. Vandaag: Bugaboo Tang met een mix van (swing)blues, boogie, rock-’n-roll en rockabilly.

2 theater

PIPS:lab op De Parade

Utrecht: Moreelsepark. Tijd: 19.00u & 20.30u. www.deparade.nl

Deze zomer speelt PIPS:lab een nieuwe multimediale, uitvindingrijke en muzikale show op de Parade: Archie & the Bees. De show heeft alles te maken met beats maken, kleur, goochelen met licht en zoeken naar elkaar.

3 pretpark

Efteling Zeven Mijls Zomer

Kaatsheuvel: De Efteling. Van 13 juli t/m 30 aug. www.efteling.com

Tot en met 30 augustus zijn het Sprookjesbos en alle attracties extra lang open, tot 21.00 uur. Er zijn nostalgische voorstellingen in het Circus Anton Pieck en overal is dagelijks extra vertier. Tijdens de zeven Zomeravonden blijft het park zelfs open tot middernacht en zijn er onder begeleiding van een 12-koppig orkest optredens van onder anderen René Froger, Xander de Buisonjé, Belle Perez, Thomas Berge, Trijntje Oosterhuis, Gerard Joling en Acda en de Munnik.

4 muziek

PIT-STOP - gratis metal avond

Utrecht: Tivoli de Helling. Tijd: 16.30u. Gratis. www.tivoli.nl

Van ’s middags tot middernacht snoeiharde metal van Better Left Buried, Divine Sins, Kudra Mata, Massive Assault, Polydrone, Purple Helmet, Victimizer, When All Life Ends.

5 MUZIEK

Ignite, hardcore/punk

Rotterdam, Watt. Tijd: 20.00u. €15,- www.watt-rotterdam.nl

Ignite is een Amerikaanse band met een gevarieerd publiek; metalheads, hardcorekids, punkers en alternatieve rockers. Dit komt vooral door de prachtige stem van Zoli Teglas en zijn sociaal kritische teksten.