5 redenen om tv te kijken

Onderdeel van de roedel De Wolfman België één, 16.55-17.35u. Shaun Ellis is een zogenaamde wolfman en doet onderzoek naar deze dieren door deel te worden van de roedel. Niet echt in het wild, maar in een Britse dierentuin. Intensief en lang genoeg dat hij er het contact met zijn vrouw en vier kinderen mee verloor en achteraf bijna niet meer aan de mensenwereld kon wennen

1 dieren

De Wolfman

België één, 16.55-17.35u.

Shaun Ellis is een zogenaamde wolfman en doet onderzoek naar deze dieren door deel te worden van de roedel. Niet echt in het wild, maar in een Britse dierentuin. Intensief en lang genoeg dat hij er het contact met zijn vrouw en vier kinderen mee verloor en achteraf bijna niet meer aan de mensenwereld kon wennen.

2 gevangenis

In the name of the father

Ned. 3, 20.00-22.05u.

Gebaseerd op ware feiten. De Noord-Ierse kruimeldief Gerry Conlon (Daniel Day-Lewis) bracht vijftien jaar door in een Engelse gevangenis, na te zijn veroordeeld voor een IRA-bomaanslag in Guildford. Politie en justitie verdonkeremaanden zijn kloppende alibi en negeerden later de bekentenis van de echte dader. Wie zich eens een avond wil laten meeslepen door een zowel politiek correcte als lekkere film, die ook nog ergens over lijkt te gaan, hoeft zich niet bekocht te voelen.

3 toveren

Harry Potter and the Sorcerer’s Stone (Philosopher’s Stone)

SBS 6, 20.30-23.30u.

Verfilming van eerste Harry Potterboek, nu op tv vanwege de naderende première van Harry Potter and the half-blood prince donderdag. Maar in deze film zien we Daniel Radcliffe nog acht jaar jonger, wonend bij zijn stiefouders als hij ontdekt dat hij tovenaarsbloed heeft. Hij mag naar een prestigieuze toverschool waar de spannende avonturen (goed voor zeven boeken) beginnen. (Chris Columbus, 2001)

4 liefde

Café de Liefde

Ned. 2, 22.40-23.35u.

Programmareeks over de stand van de liefde in Nederland. Hoe is het anno 2009 gesteld met de liefde in onze samenleving? Aflevering 6: over verstandshuwelijken en andere vormen van liefde zonder chemie. Kan zonder al te veel verliefdheid een ideale liefdesrelatie ontstaan?

5 meer liefde

Lucia en de liefde

Ned.2, 23.25-00.25u.

Lucia Rijker en het gevecht om liefde is een documentaire over liefde, pijn en verlangen. Tot haar veertigste leefde Lucia Rijker alleen voor de topsport. Nu heeft ze tijd en ruimte om te leren wat liefde is. In het boksen en het spiritualisme/boeddhisme verlegde ze haar grenzen. Ze verdiept de relatie met haar vriendin. Op haar zoektocht ontmoet Lucia Rijker onder anderen Sylvia Kristel, Ellen ten Damme, Hella en Freek de Jonge, rapper Negativ en zenmeester Ton Lathouwers. Met muziek en poëzie. Gelukkig samenzijn lijkt alleen mogelijk bij een voortdurend gevecht voor de juiste balans. Gebonden vrij zijn is het streven. (George Schouten, 2009).