Wisselvallig

Het weer blijft wisselvallig. Groot verschil met de afgelopen dagen is dat de droge perioden vaak een stuk langer duren, de wind iets rustiger aandoet en, ook niet onbelangrijk, de temperaturen structureel hoger zijn. Helemaal stabiel is het dus nog niet. Lagedrukgebieden blijven belangrijk.

Dat het warmer wordt, komt doordat in tegenstelling tot de achter ons liggende week de meest dominante depressie zich niet ten noorden van ons bevindt, maar boven het westen van de Britse eilanden. In plaats van koele lucht van boven noordelijke delen van de oceaan, wordt aan de oostflanken van het nieuwe lagedrukgebied juist vrij warme lucht vanuit het zuidwesten aangevoerd.

Nadat het vanmiddag en morgen met gemiddeld 20 graden al milder is dan gisteren, gaan in de komende week de waarden verder omhoog tot veelal tussen 22 en 26 graden. Zonnige perioden worden afgewisseld met wolken die soms regen of onweer produceren. Vanmiddag valt hier en daar ook nog een bui. Verder is het droog en af en toe schijnt de zon. Er is een matige wind uit het westen.

Vanavond en vannacht trekt vanuit het zuidwesten een zwakke regenzone over. Morgen volgt een actievere storing met enkele uren regen en mogelijk onweer. In de loop van de middag en avond breekt de zon weer door, het eerste in Zeeland. De wind is matig, aan zee vrij krachtig, uit het zuidwesten.