Volgende week in NRC Handelsblad

TO GO WITH AFP STORY BY JEAN-LOUIS SANTINI "US-SPACE-MOON-ANNIVERSARY-HISTORY" (FILES) Picture taken from the Apollo XI Lunar Module (LM) on July 21, 1969 showing the footprint of either astronaut Neil Armstrong or Edwin "Buzz" Aldrin on the surface of the moon, 21 July 1969. As an estimated 500 million people around the world waited with bated breath crowded around fuzzy television screens and radios, Armstrong stepped down the lunar module's ladder and onto the lunar surface. "That's one small step for man, one giant leap for mankind," Armstrong intoned, his words slightly distorted by distance and communications equipment, in a phrase now etched forever into the history books. AFP PHOTO/FILES/NASA
TO GO WITH AFP STORY BY JEAN-LOUIS SANTINI "US-SPACE-MOON-ANNIVERSARY-HISTORY" (FILES) Picture taken from the Apollo XI Lunar Module (LM) on July 21, 1969 showing the footprint of either astronaut Neil Armstrong or Edwin "Buzz" Aldrin on the surface of the moon, 21 July 1969. As an estimated 500 million people around the world waited with bated breath crowded around fuzzy television screens and radios, Armstrong stepped down the lunar module's ladder and onto the lunar surface. "That's one small step for man, one giant leap for mankind," Armstrong intoned, his words slightly distorted by distance and communications equipment, in a phrase now etched forever into the history books. AFP PHOTO/FILES/NASA AFP

Maandag

Op de binnenlandpagina een profiel van de Amerikaanse Ann Goldstein, die directeur wordt van het Stedelijk Museum in Amsterdam. Goldstein staat bekend als een echte kunstwetenschapper.

Woensdag

Liefde in de mist in Harry Potter and the half-blood prince. Op de filmpagina een recensie van de verfilming van het zesde boek uit de Harry Potterreeks.

Donderdag

Op de economiepagina een bespreking van het boek De Belgische bierbaronnen, waarin journalist Wolfgang Riepl schrijft over het grootste bierbrouwersconcern ter wereld, Anheuser-Busch InBev.

Vrijdag

In de Boekenbijlage de verzamelde werken van John Cheever, de chroniqueur van Amerika’s suburbia.

Zaterdag

In NRC Weekblad: Richtingenstrijd in blarenland. Over de Vierdaagse van Nijmegen.

Verder, op de wetenschapspagina’s die deze zomer in NRC Weekblad zijn opgenomen: Maanreizen, waar gaat het heen? Een vooruitblik, veertig jaar na de giant leap for mankind van de Amerikaanse astronaut Neil Armstrong.