Scheveningen wil meer allure

„Het moet de pier worden waar je je vrouw ten huwelijk vraagt, de pier waar je voor het eerst hebt gezoend.” Wethouder Marnix Norder (Bouwen en Wonen) van Den Haag legt uit welk gevoel er bij Scheveningen moet gaan horen.

Dat gevoel is er nu niet. Volgens de wethouder is de openbare ruimte ‘rommelig’ geworden. Daar komt verandering in. In het masterplan van de gemeente Den Haag staan ingrijpende veranderingen om de kustlijn te verbeteren. Onder meer komen er nieuwe pleintjes, de opgangen naar het strand worden duidelijker en meer uitnodigend, de zee wordt zichtbaar vanaf het Kurhausplein en er komen betere parkeerfaciliteiten. De Pier zelf wordt volgens Norder „een belevenis”. Er kunnen straks boten aanleggen, zodat iemand uit Zeeland kan aanmeren voor een kopje koffie en daarna verder kan varen.”

Maar voor het allemaal zo ver is, zal er nog een hoop werk moeten worden verzet. De gemeente heeft nu de aanzet gegeven. Voor de concrete invulling van de plannen is het stadhuis afhankelijk van particuliere partijen zoals het Kurhaus, Holland Casino en Pathé.