Knappe koppen?

In het interview met de winnaars van de Spinozapremie merkt Ferrari op dat er twee soorten wetenschappers zijn. Zij die creatief zijn en zij die alleen maar kritisch zijn. Het is niet onwaarschijnlijk dat de hoogleraar van het AMC die ter sprake komt ondergetekende is. Ik had geen kritiek op de creatieve ideeën van Ferrari zoals gesuggereerd, want die zijn mij nooit opgevallen. Ik had wel kritiek op de activiteiten van Ferrari na de ontwikkeling van nieuwe middelen tegen migraine door de farmaceutische industrie. Die beschreef ik als marketing voor de farmaceutische industrie niet passend bij wetenschappelijke activiteiten. Dergelijke activiteiten worden in het interview `complementair` genoemd. Hieruit blijkt dat het begrip complementair een nieuwe betekenis krijgt. Therapieën zonder wetenschappelijke basis zoals acupunctuur en homeopathie worden ook complementair genoemd.

    • Rien Vermeulen