Kleding

Bij de kledingvoorkeur van Aynouk Tan valt het mij op dat ondanks alle bereikte resultaten van het feminisme, de modieuze kleding voor dames blijkbaar nog steeds erg vrouwonvriendelijk en ridicuul is. Het verbaast mij dat jonge vrouwen van tegenwoordig blijkbaar nog steeds de drang voelen zich, wat betreft hun uiterlijk, te richten naar het idee van wat een man leuk zou vinden.

De in de rubriek getoonde kleding is vaak belachelijk en nog oncomfortabel ook. Soms ook idioot duur, een piepklein jeansvestje van een bekend merk zou zo`n 200 euro moeten opbrengen.

Aynouk in badpak (NRC Weekblad, 4 juli) komt door de houding en uitstraling over als een beetje zielige poging om `alles uit de kast te halen`. Op die schoenen gedragen bij de combinatie van verschillende lagen kleding kom je volgens mij niet erg ver op een strand of andere plek waar meestal badpakken gedragen worden. De verfrissende duik lijkt mij al gauw onhaalbaar. Is dit provocatie, persiflage of gewoon lekker gek?

Reacties (maximaal 250 woorden) naar aanleiding van artikelen in NRC Weekblad kunt u, vóór woensdag 12 uur, mailen naar weekblad@nrc.nl of sturen naar postbus 8987, 3009 TH Rotterdam. De redactie behoudt zich het recht voor brieven in te korten.

    • Nelleke Rondeltap