film

Publicity photo of actress Kate Hudson as "band aid" Penny Lane in the DreamWorks Pictures' film "Almost Famous. BK REUTERS

Rock ‘n’ roll junkie (Jan Eilander e.a., 1994, Nederland). Filmportret van Herman Brood, Hollands enige echte rock-’n-roll-ster, kent vier invalshoeken: Brood als muzikant, als kunstschilder, Brood privé en Brood door de ogen van sleutelfiguren uit zijn omgeving. Van zijn verschillende identiteiten wordt vooral die van egomanische loner benadrukt. RTL7, 22.15-24.00u.

Brylcream Boulevard: Blueberry Hill (Robbe de Hert, 1995, België). Boertige vervolgfilm beschikt over fractie van charme van het origineel. Leerlingen van de ambachtsschool herenigen zich anno 1963 om de rechtstreekse uitzending van een liefdadigheidsactie van hun vroegere schooldirecteur Frank Aendenboom te verstoren. De Hert reconstrueerde met zichtbaar plezier de ouderwetse televisiecultuur. Eén, 23.30-1.05u.

Ran (Akira Kurosawa, 1985, Japan). In buitengewoon geperfectioneerde film verwerkte Kurosawa Shakespeares King Lear tot een overdonderend spektakel van zestiende-eeuwse Japanse veldslagen, afgewisseld door statische dialogen over een machtsstrijd tussen een oude koning en zijn drie zonen. Ned.2, 0.30-3.00u.