Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Voetbal

Wotte wordt bedankt

De Engelse voetbalclub Southampton heeft gisteren afscheid genomen van trainer Mark Wotte. De Engelse club werd deze week overgenomen door de Zwitserse miljonair Markus Liebherr en de Nederlander past niet meer in de toekomstplannen. Dat liet Southampton in een verklaring op de website weten. De zoektocht naar een nieuwe trainer is al begonnen. Jeugdtrainer Stewart Henderson neemt voorlopig de functie van Wotte over.

Southampton degradeerde afgelopen seizoen naar de League One (derde niveau), onder meer door de tien punten aftrek die de voetbalclub kreeg voor financieel wanbeleid. De 48-jarige Wotte begon in 2008 als hoofd jeugdopleidingen bij Southampton, maar nam in januari als interim-trainer de taken over van de opgestapte Jan Poortvliet. Kort geleden, voor de overname, kreeg hij nog te horen dat hij mocht aanblijven als trainer.

Zijn laatste baan in Nederland had Wotte bij RKC Waalwijk, tot in 2007. (ANP)