Wisselvallig

Het blijft wisselvallig weer de komende dagen maar desondanks wordt het, vooral na het weekeinde, warmer.

Regen en wind, vanochtend vooral in het noorden van het land worden vanavond en vannacht gevolgd door opklaringen, nieuwe wolkenvelden en mogelijk een enkel spatterbuitje. Bij een afnemende westelijke wind dalen de temperaturen tot 11 à 15 graden.

Morgen wordt een van de betere dagen in deze wisselvallige periode: met zon, maar ook met wolken waaruit op een enkele plaats ’s ochtends nog een licht buitje kan vallen. De matige wind uit een westelijke richting draait later op de dag naar het zuiden en voert warmere lucht aan dan de afgelopen dagen. De temperaturen gaan omhoog naar 19 tot 21 graden.

Zondag wordt helaas weer een mindere dag met vanuit het westen een storing met wolken en laat in de nacht en in de ochtend regen. Daarna breekt kort de zon door en wordt het, mede door de aanvoer van nog warmere lucht uit het zuiden, 19 tot 22 graden. In de middag trekken vanuit het westen enkele regen- of onweersbuien over ons land.

Maandag is het overwegend droog met wat zon en 22 graden.

Dinsdag wordt het nog warmer, lokaal 25 graden, maar dan trekken vanuit het zuiden opnieuw buien naar ons land. Deze buien kunnen lokaal weer veel regen en onweer produceren.