Sterk slot bezorgt honkbalploeg zege in Rotterdam

De Nederlandse honkballers hebben gisteren in het duel met Japan dankzij een uitstekende negende inning de overwinning behaald. De ploeg won de groepswedstrijd van het World Port Tournament met 4-3 en behield daardoor kans op kwalificatie voor de finale. Nederland stond na zeven slagbeurten met 3-1 achter. In de achste inning verkleinde de ploeg van bondscoach Rod Delmonico de achterstand tot 3-2. In de laatste slagbeurt bereikte Nick Urbanus de thuisplaat na een rake slag van Vince Rooi: 3-3. Vervolgens liepen de honken vol, waarna Sidney de Jong met een goede klap zijn collega Eugene Kingsale in staat stelde om het vierde punt te pakken. Eindstand: 4-3. Eerder op de dag speelden Cuba en Taiwan tweemaal tegen elkaar. De eerste ontmoeting, een inhaalduel, eindigde in 1-1. De tweede ontmoeting werd gewonnen door Cuba, waardoor de titelverdediger reeds zeker is van een plek in de finale, die zondag wordt gespeeld.