Selectie Muziek

Ralph Meulenbroeks

De Utrechtse stadsdichter Ingmar Heytze en de gambist Ralph Rousseau Meulenbroeks, dit jaar winnaar van de Edison Klassiek publieksprijs, werkten voor het eerst samen in 2006. Ze bleven dat doen. Spelen is een concert en literaire voordracht inéén. De heren leggen elkaar en het publiek de wereld van poëzie en muziek uit, en laten horen op hoeveel manieren die werelden elkaar raken. Ralph speelt op verzoek, Ingmar schrijft onstage een nieuw gedicht naar de aanwijzingen van de luisteraars en Rousseau zet daar weer een nieuwe improvisatie onder. Zo eindigt elke avond met een volstrekt uniek concert. 10 juli 20u15 De Zeven Linden, Lagenoord 71 Utrecht. Res jose@voixhumaines.com of 06-44506378

Andrea Marcon

In de serie Robeco Zomerconcerten zijn de hoogtepunten deze week optredens van Andrea Marcon bij de Radio Kamer Filharmonie (10,11 en 12 juli) en een Bruckner/Mozart-programma door het Orchestre de la Suisse Romande onder Marek Janowski met violiste Arabella Steinbacher (14 juli).

Res 020-6718345; www.robecozomerconcerten.nl

Lisa Jacobs

Op zondag 12 juli speelt de jonge Nederlandse violiste Lisa Jacobs, net met een 10 en onderscheiding afgestudeerd in Amsterdam, in de St. Jacobskerk van Vlissingen een recital met werken van o.a. Strauss, Debussy, Ysaÿe en Szymanowski. Haar duopartner is Sander Sittig (piano). Inl www.muziekpodiumzeeland.nl

Calmus Ensemble

Werken van Josquin des Prez en Lupus Hellinck worden in de Utrechtse Willibrordkerk gezongen door het jonge vocale kwintet Calmus uit Leizpig, opgericht in 1999. Op 14 juli om 20u, Minrebroederstraat 21 in Utrecht. Meer kerkconcerten op www.kerkenluisteren.nl

Passion Pit

De single Sleepyhead van het Amerikaanse Passion Pit is een grote hit op internet. Passion Pit is het geesteskind van Michael Angelakos, een singer-songwriter die door zeer uiteenlopende stijlen wordt beïnvloed. Van de klassieke pop van Randy Newman en de soul van Stevie Wonder tot de synthesizers van Giorgio Moroder. Uit deze invloeden maakt Angelakos ongrijpbare elektropop. 13 juli, 19u30, Paradiso, Amsterdam. Inl: www.paradiso.nl

Flo Rida

Rapper uit de staat Florida werd onder meer bekend door zijn nummer 1 hit Low, afkomstig van de soundtrack van de film Step Up 2: The Streets. Begenadigd rapper Flo Rida werkte op zijn debuutalbum Mail on Sunday (2008) onder meer samen met de succesvolle Lil’ Wayne en Timbaland en bracht in 2009 zijn tweede album R.O.O.T.S. uit. 10 juli, 21u, The Sand Rhoneweg 36, Amsterdam. Inl: www.melkweg.nl

Bospop

Het jaarlijkse festival dit weekend in Weert heeft ook deze keer een reeks uiteenlopende artiesten geboekt. Onder de noemer stevige rock vallen onder meer Queensrÿche en Triggerfinger, onder de noemer singer/songwriter Paul Carrack en Novastar. Uit Nederland komen Guus Meeuwis en The Sheer. 11 en 12 juli, 11u45u,

Sportpark Boshoven, Weert. Inl: www.bospop.nl

Virginia Rodrigues

Virginia Rodrigues komt uit Salvador de Bahia. Ze bezit een machtige, indringende stem waarin de samba uit haar jeugd in de sloppenwijken weerklinkt, maar ook de de klassieke en spirituele muziek die zij in de kerk leerde kennen. Rodrigues werd ontdekt door Caetano Veloso en werkte op haar cd’s samen met onder anderen Gilberto Gil en Milton Nascimento. 10 juli, 20u30, Bimhuis, Amsterdam. Inl: www.bimhuis.nl