Psalmenkaraoke ter ere van Calvijn

Psalmenkaraoke ter ere van Calvijn Utrecht, 10 juli. Psalmen zingen hoort bij het calvinistische erfgoed. Vandaag is het precies vijfhonderd jaar geleden dat kerkhervormer Johannes Calvijn in het Franse Noyon werd geboren. In het kader van de festiviteiten heeft theoloog en kunstenaar Dieuwke Parlevliet in de Utrechtse Domkerk een Calvijnkapel ingericht. De bezoeker kan er een psalm kiezen om die vervolgens, begeleid door de Middelburgse organist Margreeth Chr. de Jong, mee te zingen. Knielen op een Calvijnkussen mag, hoeft niet. De kapel is ingericht in de grafkapel van Jan van Arkel, bisschop van Utrecht van 1342 tot 1364. De sporen van de Beeldenstorm in Utrecht in augustus 1566, door aanhangers van de Reformatie, zijn er nog duidelijk zichtbaar. Foto Evelyne Jacq Europa, Nederland, Utrecht, 09-07-2009 Domkerk. Officiele opening Calvijnkapel met een psalmenkaraoke met kaars op beeldscherm. Kunstproject op de grens van theologie en beeldende kunst in het Calvijnjaar in de kerken van Middelburg, Kampen, Gouda en Utrecht Foto: Evelyne Jacq
Psalmenkaraoke ter ere van Calvijn Utrecht, 10 juli. Psalmen zingen hoort bij het calvinistische erfgoed. Vandaag is het precies vijfhonderd jaar geleden dat kerkhervormer Johannes Calvijn in het Franse Noyon werd geboren. In het kader van de festiviteiten heeft theoloog en kunstenaar Dieuwke Parlevliet in de Utrechtse Domkerk een Calvijnkapel ingericht. De bezoeker kan er een psalm kiezen om die vervolgens, begeleid door de Middelburgse organist Margreeth Chr. de Jong, mee te zingen. Knielen op een Calvijnkussen mag, hoeft niet. De kapel is ingericht in de grafkapel van Jan van Arkel, bisschop van Utrecht van 1342 tot 1364. De sporen van de Beeldenstorm in Utrecht in augustus 1566, door aanhangers van de Reformatie, zijn er nog duidelijk zichtbaar. Foto Evelyne Jacq Europa, Nederland, Utrecht, 09-07-2009 Domkerk. Officiele opening Calvijnkapel met een psalmenkaraoke met kaars op beeldscherm. Kunstproject op de grens van theologie en beeldende kunst in het Calvijnjaar in de kerken van Middelburg, Kampen, Gouda en Utrecht Foto: Evelyne Jacq Jacq, Evelyne