Overige films

Speed 2: Cruise Control (Jan de Bont, 1997, VS). Willem Dafoe verving Dennis Hopper als maniak en Jason Patric nam de plaats in van Keanu Reeves voor het vervolg op De Bonts succesrijke regiedebuut. Voorspelbare actie rond op hol geslagen cruiseschip trakteert op Sandra Bullock, maar ontbeert de vaart en schwung van het origineel. RTL5, 20.30-22.45u.

* Plots with a View (Nick Hurran, 2002, Groot-Brittannië/VS) Geestig-morbide komedie speelt in een stadje in Wales. Begrafenisondernemer Alfred Molina probeert de dood te ensceneren van de ongelukkig getrouwde Brenda Blethyn, zodat zij er met z’n tweetjes vandoor kunnen. Helaas is daar concurrent Christopher Walken, die meent dat ‘fun’ de stam is van ‘funeral’. RTL8, 20.30-22.20u.

Three Amigos! (John Landis, 1986, VS). Luidruchtige westernparodie vol zelfspot. Steve Martin, Chevy Chase en Martin Short spelen sterren uit de zwijgende periode, die in hun praalpakken worden ingehuurd om een levensechte Mexicaanse bandiet te bestrijden. Met Randy Newman als zingend struikgewas. SBS6, 23.50-1.55u.

Spy Hard (Rick Friedberg, 1996, VS). Slappe parodie op het toenmalige James Bond-genre, volgens het stramien van Airplane! BBC1, 0.40-2.00u.