Michael Phelps verbetert vier jaar oud wereldrecord op 100 meter vlinderslag

Michael Phelps verbetert vier jaar oud wereldrecord op 100 meter vlinderslag INDIANAPOLIS, 10 juli. De Amerikaanse zwemmer Michael Phelps heeft bij kwalificatiewedstrijden in Indianapolis het vier jaar oude wereldrecord op de 100 meter vlinderslag verbeterd. Hij zwom een tijd van 50,22 seconden. Het oude wereldrecord stond sinds 30 juli 2005 met 50,40 seconden op naam van zijn landgenoot Ian Crocker. Phelps, die vorig jaar bij de Olympische Spelen in Peking een recordaantal van acht gouden medailles won,bezit nu vijf individuele wereldrecords. Bij de laatste twee Olympische Spelen won Phelps goud op de 100 meter vlinderslag. Het wereldrecord bleef echter zes jaar lang in handen van Crocker. De laatste keer dat Phelps de beste tijd op deze afstand achter zijn naam had staan, was in 2003. Hij brak het record bij de wereldkampioenschappen, maar de volgende dag nam Crocker hem het record al weer af. Phelps geldt als topfavoriet tijdens de wereldkampioenschappen zwemmen in Rome, later deze maand. Foto’s AP Michael Phelps competes on his way to a world-record time of 50.22 seconds to win the men's 100-meter butterfly at the U.S. national swimming championships in Indianapolis, Thursday, July 9, 2009. (AP Photo/Darron Cummings) AP