Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Economie

Grote pc-bouwers werken met Google

Vier van de vijf grootste computerfabrikanten ter wereld hebben aangegeven een computer op de markt te willen brengen met het nieuwe besturingssysteem van Google, Chrome OS. Dat blijkt uit een lijstje dat het Amerikaanse internetbedrijf heeft vrijgegeven. Onder de deelnemende partijen bevinden zich Hewlett-Packard, Acer, Lenovo en Toshiba. Opvallende afwezige is Dell, de op een na grootste computerfabrikant ter wereld. Andere partners zijn softwarefabrikant Adobe en de chipfabrikanten Texas Instruments, Qualcomm en Freescale.