Foto's van Gerda Leo

van Gerda Leo Amsterdam Foam presenteert voor het eerst in Nederland het oeuvre van Gerda Leo (Hagen, 1909-1993). Leo studeerde van 1925 tot 1930 aan de kunstacademie in Halle/Saale in het oosten van Duitsland, ook wel het ‘andere Bauhaus’ genoemd. Ze begon haar opleiding met schilderkunst, grafische kunst en emailleren, maar stapte over naar de ‘objectfotografie’. Leo houdt van het spel van licht en schaduw, helder en donker. Het lukte haar steeds weer om sfeervolle, maar ook bijna abstracte, geometrische composities te maken. T/m 6 sept Keizersgracht 609. Dag 10-18u
van Gerda Leo Amsterdam Foam presenteert voor het eerst in Nederland het oeuvre van Gerda Leo (Hagen, 1909-1993). Leo studeerde van 1925 tot 1930 aan de kunstacademie in Halle/Saale in het oosten van Duitsland, ook wel het ‘andere Bauhaus’ genoemd. Ze begon haar opleiding met schilderkunst, grafische kunst en emailleren, maar stapte over naar de ‘objectfotografie’. Leo houdt van het spel van licht en schaduw, helder en donker. Het lukte haar steeds weer om sfeervolle, maar ook bijna abstracte, geometrische composities te maken. T/m 6 sept Keizersgracht 609. Dag 10-18u Leo, Gerda

Amsterdam

Foam presenteert voor het eerst in Nederland het oeuvre van Gerda Leo (Hagen, 1909-1993). Leo studeerde van 1925 tot 1930 aan de kunstacademie in Halle/Saale in het oosten van Duitsland, ook wel het ‘andere Bauhaus’ genoemd. Ze begon haar opleiding met schilderkunst, grafische kunst en emailleren, maar stapte over naar de ‘objectfotografie’. Leo houdt van het spel van licht en schaduw, helder en donker. Het lukte haar steeds weer om sfeervolle, maar ook bijna abstracte, geometrische composities te maken. T/m 6 sept Keizersgracht 609. Dag 10-18u