Film van de dag

Robert de Niro in The Deer Hunter scene uit de film The Deer Hunter (1978) FOTO: Universal Robert De Niro
Robert de Niro in The Deer Hunter scene uit de film The Deer Hunter (1978) FOTO: Universal Robert De Niro Universal

The Deer Hunter. Psychologisch drama over drie jonge Amerikaanse mannen uit een staalfabrieksstadje in Pennsylvania, die na een overmoedige start met trauma’s uit de oorlog in Vietnam terugkomen. Vriendschap is het hoofdmotief van deze epische, met vijf Oscars bekroonde film. Regisseur Cimino volgt de drie arbeiders voor, tijdens en na hun vrijwillige diensttijd in Vietnam. Film is omstreden, vanwege de vertekening van de Vietnamoorlog: zo deed de Vietcong bijvoorbeeld niet aan Russische roulette. Met Robert de Niro, John Savage, Christopher Walken en Meryl Streep.(Michael Cimino, 1978, VS), RTL7, 20.30-0.10u.André Waardenburg