De mooiste tekeningen

De mooiste tekeningen Den Haag Emo Verkerk (1955) staat vooral bekend als schilder en beeldhouwer. Zijn tekeningen, die hij grotendeels geheim hield, worden nu voor het eerst naar buiten gebracht op de overzichtsexpositie De honderd mooiste tekeningen in het GEM. Een fascinatie voor het expressionistische werk van Francis Bacon bracht hem er toe portretten te gaan maken, vaak van bekende Nederlanders. Ook Verkerks liefde voor de natuur wordt zichtbaar in zijn tekeningen, met boten op zee, landschappen en dieren. T/m 1 nov GEM, Stadhouderslaan 43. Di-zo 12-18u Verkerk, Emo

Den Haag

Emo Verkerk (1955) staat vooral bekend als schilder en beeldhouwer. Zijn tekeningen, die hij grotendeels geheim hield, worden nu voor het eerst naar buiten gebracht op de overzichtsexpositie De honderd mooiste tekeningen in het GEM. Een fascinatie voor het expressionistische werk van Francis Bacon bracht hem er toe portretten te gaan maken, vaak van bekende Nederlanders. Ook Verkerks liefde voor de natuur wordt zichtbaar in zijn tekeningen, met boten op zee, landschappen en dieren.

T/m 1 nov GEM, Stadhouderslaan 43. Di-zo 12-18u