Badmintonner krijgt schorsing van twee jaar na dopegebruik

CULEMBORG. Badmintonner Alexander Schekkerman is door de beroepscommissie van de Nederlandse badmintonbond (NBB) voor twee jaar geschorst wegens het overtreden van het dopingreglement. Dat maakte de NBB donderdag bekend in zijn nieuwsbrief. De speler van BC Culemborg, dat uitkomt in de eredivisie, leverde op 6 december 2008 een positieve plas in. De tuchtcommissie legde hem aanvankelijk een schorsing van twaalf maanden op. De badmintonner verklaarde zelf dat hij de avond voor de wedstrijd een xtc-pil had genomen en dus niet bewust een prestatiebevorderend middel gebruikte. Zowel de speler als de bond ging tegen die straf in beroep, waarna de beroepscommissie geen mededogen toonde en hem voor twee jaar schorste. Dat betekent dat de routinier van Culemborg tot 7 april 2011 geen wedstrijden mag spelen.