7 redenen om tv te kijken

Documentaire Festival Express. Rocklegenden door Canada
Documentaire Festival Express. Rocklegenden door Canada

1 oorlogsfilm

The Deer Hunter

RTL7, 20.30-00.10u.

Beroemde, met Oscars bekroonde Amerikaanse Heimatfilm en de meest controversiële film van 1978 vanwege Cimino’s naïeve vertekening van de oorlog in Vietnam, waar de Amerikanen louter slachtoffer zouden zijn geweest. Vriendschap is het hoofdmotief van deze epische trilogie over drie arbeiders uit een staalfabrieksstadje in Pennsylvania, voor, tijdens en na hun vrijwillige diensttijd in Vietnam. Met Robert de Niro, John Savage, Christopher Walken, Meryl Streep. (Michael Cimino, 1978).

2 talentenjacht

Sterretje gezocht

Ned3, 20.30-21.25u.

Dennis en Valerio’s zoektocht naar een nieuwe BNN-presentatrice, die kan tippen aan Katja, Bridget of Yolanthe. Vandaag mogen de kandidates ‘Spuiten en slikken’ presenteren.

3 begrafenisfilm

Plots with a view

RTL8, 20.30-22.20u.

Vrouw zet haar dood in scène om daarna samen te kunnen zijn met haar geheime geliefde : de begrafenisondernemer. Met Christopher Walken, Naomi Watts (Nick Hurran, 2002).

4 serie

Lost

NET5, 22.20-23.15u.

Dubbele aflevering van een nieuw (vijfde) seizoen avonturen van de vliegtuigcrash-overlevenden die worden achtervolgd door traumatische ervaringen.

5 docu

Het uur van de wolf: Festival Express

Ned.2, 22.40-0.10u.

Documentaire over de Festival Express, een trein waarmee grote rocklegenden in 1970 vijf dagen door Canada reden en concerten gaven bij elke halte. Met optredens van onder meer The Band, The Grateful Dead, Buddy Guy en Janis Joplin.

6 muziek

North Sea Jazz

Ned.3, 23.00-0.20u.

Hans Mantel, Andrew Makkinga en Hadassah de Boer brengen verslag uit vanaf de 34ste editie van het North Sea Jazz Festival. Met vandaag onder anderen : George Benson, BB King, Duffy en Lee Ritenour.

7 drama

Klein Holland

Ned.3, 0.35-1.00u.

Komische dramaserie, herhaling van het eerste seizoen.De Iraanse Nederlander Shahin is bezig zijn Iraanse bruid naar Nederland te krijgen. Hij moet noodgedwongen een kamer huren bij Kees Holland, eigenaar van taxibedrijf Klein-Holland. Met o.a. Martin van Waardenberg.