6 redenen om uit te gaan

Lambchop uit Nashville De band Lambchop uit Nashville, Tennessee, brengt een mix van country, Curtis Mayfield-soul en buitenaardse loungemuziek.

1 zwoele zomeravond

Otterlo: Kröller-Müller Museum. Za 16.00-20.30u. Entree: 14 euro, 50% korting na 18.00u. www.kmm.nl

De beeldentuin van het Kröller-Müllermuseum is ook deze zomer weer het decor van een zomerprogramma vol theater, dans, literatuur en muziek. De eerste Zwoele Zomeravond heeft als thema ‘illusie’. Met: Delinus, Bliss, Daan Hofman, Aaf Brandt Corstius, Aardlek, Kaas Kwartet, Jan Rot, 2movedancecompany en Henk Hofstede/Robert-Jan Stips.

2 openluchtconcert

Lambchop

Den Haag: Openluchttheater Zuiderpark. Za 20.30u. Entree: 18 euro. www.openluchttheaterzuiderpark.nl

De band Lambchop uit Nashville, Tennessee, brengt een mix van country, Curtis Mayfield-soul en buitenaardse loungemuziek.

3 mode

Golden Nights

Amsterdam: Mediamatic. Za 21.00u. Vvk: 10 euro. www.mediamatic.net

Groepshuwelijk tussen de jonge modeontwerpers MaryMe-JimmyPaul, Ties Princen en Amber Brandsma. Na de inzegening tonen de ontwerpers hun collecties. Kledingvoorschrift: goud/geel voor de dames en goud, geel, beige of bruin voor de heren.

4 club

House Zonder Concessies

Rotterdam: Club Zonder Concessies. Za 23.00-05.00u. Entree: 5 euro. www.clubzonderconcessies.nl

Pure house in de breedste zin van het genre. Met Homero Espinosa uit San Francisco, Eigenwijs Crew en de hosts Andrea Cichecki & Kajan Chow.

5 fotografie

Mexicaanse Griep

Amsterdam: Rooms of Red Bull. Zo 12.00-22.00u. roomsofredbull.nl

Serie foto’s over de Mexicaanse griep van fotograaf Erwin van Amstel, die per toeval in Mexico was tijdens het uitbreken van het virus.

6 muziek

Rawk-festival

Amsterdam: Paradiso. Za 19.00u. Entree: 16 euro. www.paradiso.nl

Zaterdag staat Paradiso vanaf vroeg in de avond tot in de late uurtjes in het teken van RAWK!. Rauwe, eerlijke en tijdloze muziek, van dance tot rock. Met: The Gories, Oblivians, !!! (Chk, Chk, Chk), White Denim, Drive Like Maria, The Night Marchers, E.T. Explore Me, Wooden Constructions.