Wind en regen

Het wisselvallige zomerweer bereikt morgen een dieptepunt met regionaal flink wat regen en veel wind. De dagen erna blijft het wisselvallig, maar zo nu en dan krijgt de zon flink de ruimte. Ook gaat de temperatuur iets omhoog. Vanavond en vannacht koelt het uiteindelijk af naar 10 graden op een aantal plaatsen in Drenthe, Overijssel en het oosten van Gelderland. Aan zee is het met 14 graden minder fris.

Vanavond trekken alleen over het noorden enkele buien, maar in de loop van de nacht komen vrijwel overal buien opzetten. Alleen in het grensgebied met België blijft het tot zonsopkomst droog. De wind gaat later vannacht aantrekken.

Morgen volgt het dieptepunt van deze wisselvallige periode. Het regent langdurig, vooral in de noordelijke helft. Beneden de grote rivieren blijft het zeker niet droog, maar in millimeters valt hier veel minder. Later op de dag wordt het in het noorden droog en komt de zon nog even door. Het wordt 16 of 17 graden en er staat veel wind. In het noordelijk kustgebied waait zelfs enige tijd een harde bries, kracht 7.

Vanaf zaterdag wordt het overdag veelal 20 graden of zelfs iets warmer. Daarbij blijft het wisselvallig, al is het zowel zaterdag als maandag overwegend droog.

Zondag en dinsdag kan er echter opnieuw op een aantal plaatsen aardig wat regen vallen.