Verdachte chauffeur taxiruzie blijft in cel

Amsterdam. De 37-jarige taxichauffeur uit Den Haag die ervan wordt verdacht dat hij zondagochtend vroeg de 44-jarige man in Amsterdam zodanig heeft mishandeld dat die kwam te overlijden, blijft zeker twee weken langer vastzitten. Dat heeft de rechter-commissaris gisteren bepaald. Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt de chauffeur van zware mishandeling met de dood tot gevolg. Sectie heeft uitgewezen dat het slachtoffer vermoedelijk door hersenletsel is overleden. Dat zou zijn veroorzaakt door de val op het achterhoofd. De chauffeur zou de man op de taxistandplaats op het Leidseplein met een vuist in zijn gezicht hebben geslagen, waarop het slachtoffer met zijn hoofd op straat viel. Hij stierf dezelfde dag in een ziekenhuis. Het is nog altijd onduidelijk waar de ruzie over ging. De gemeente zet nu extra toezichthouders in op het Leidseplein.