Saoedi-Arabië berecht terreurverdachten

RIYADH. In Saoedi-Arabië zijn rechtzaken afgerond tegen 330 mensen die werden verdacht van terroristische activiteiten. Dat maakte het ministerie van Justitie gisteren bekend. Het is niet bekend hoeveel verdachten in totaal zijn veroordeeld. Een veroordeelde kreeg de doodstraf, anderen kregen gevangenisstraf, huisarrest of reisrestricties opgelegd. Zij kunnen nog in hoger beroep gaan. Het zijn de eerste veroordelingen sinds militante rebellen, die nauw gelieerd zijn aan Al-Quada, in 2003 begonnen met een gewelddadige campagne om de monarchie te destabiliseren. Sindsdien zijn meer dan dertig aanslagen gepleegd, waarbij negentig burgers en 74 veiligheidsdienstmedewerkers om het leven zouden zijn gekomen. Nog eens 160 aanslagen zijn verijdeld, aldus de Saoedische autoriteiten.