Opinie

    • Ik

Ringtone

Rechters zijn onbevooroordeeld. Mijn vrouw is strafrechter. Tijdens een zitting van de politierechter staat voor haar een verdachte terecht die – ondanks een alcoholpromillage van 2,6 – bij hoog en laag volhoudt dat hij, voor hij in de auto stapte, toch echt niet meer dan twee biertjes heeft gedronken. In het vuur van zijn betoog

Rechters zijn onbevooroordeeld. Mijn vrouw is strafrechter.

Tijdens een zitting van de politierechter staat voor haar een verdachte terecht die - ondanks een alcoholpromillage van 2,6 - bij hoog en laag volhoudt dat hij, voor hij in de auto stapte, toch echt niet meer dan twee biertjes heeft gedronken.

In het vuur van zijn betoog gaat ineens de telefoon van mijn vrouw. De ringtone van Ilse de Lange brengt haar ernstig in verlegenheid. Luidkeels zingt Ilse: „So incredible…”

Marcel van der Horst

    • Ik