Persgroep rondt overname PCM af

Rotterdam. De overname van PCM Uitgevers is definitief rond. PCM en de Belgische uitgever De Persgroep hebben een overeenkomst getekend waarbij De Persgroep de nieuwe grootaandeelhouder wordt van PCM. Ook de herfinanciering van de schuld van PCM is geregeld. PCM en De Persgroep (DPG) moeten nu alleen nog voldoen aan de voorwaarde die de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) aan de fusie stelt: het nieuwe bedrijf moet NRC Handelsblad en nrc.next verkopen. De combinatie krijgt anders een te groot marktaandeel, met name in Amsterdam. DPG neemt voor 130 miljoen euro een belang van 58,4 procent in de Nederlandse dagblad- en boekenuitgever. Grootaandeelhouder Stichting Democratie en Media laat zijn belang verwateren tot 37 procent. De overige aandelen zijn in handen van aan de PCM-kranten gelieerde stichtingen.