op nrcnext.nl

Water voortaan uit de kraan

Het Australische dorpje Bundanoon is voor even wereldnieuws. Het plaatsje in het zuidoosten van Australië gaat de verkoop van water in flessen verbieden. Zover bekend is het de eerste plaats ter wereld die deze stap zet. ‘Bundy on tap’, heet de veelzeggende slogan van de campagne. De groep Do Something zit achter de actie. Voorman Jon Dee geeft aan dat het besluit door milieuoverwegingen is ingegeven. En de winkeliers doen ook mee.

Lees over het groene initiatief via nrcnext.nl

Waar kost leven het meest?

Elk jaar publiceert Mercer een Cost of Living-lijst. Het consultancybedrijf onderzoekt het prijsniveau van 143 steden door de relatieve kosten te meten van tweehonderd zaken als huisvesting, hamburgers en metrokaart. Op basis van die gegevens wordt een indexscore berekend, met New York als basisstad. Wat is de uitslag van dit jaar? Amsterdam daalt van plaats 25 naar 29, maar heeft wel de duurste hamburgers van Europa. De goedkoopste stad is Asunción in Paraguay. Maar wat zijn de tien duurste plekken om als expat te zitten?

Bekijk de lijst (met mooie foto’s van de tien winnaars) via nrcnext.nl