Ongeloofwaardige liaison

scene uit de film Management (2008) FOTO: RCV Jennifer Anniston Management Regie: Stephen Belber. Met: Jennifer Aniston, Steve Zahn, Woody Harrelson, Fred Ward. RCV

Management

Regie: Stephen Belber. Met: Jennifer Aniston, Steve Zahn, Woody Harrelson, Fred Ward. In: 8 bioscopen. * * *

Hoe geloofwaardig is het als een sukkelige, slonzige nachtwaker van een afgelegen provinciaal motel het mag doen – nota bene op een draaiende wasmachine – met een knappe vertegenwoordigster in een mantelpakje?

In Management worden de ultieme fantasieën van nachtwaker Mike werkelijkheid: eerst mag hij de billen van Sue betasten en dan een dag later ook nog eens all the way! Het scenario suggereert dat de twee eenzame zielen iets in elkaar herkennen.

Hoezeer Steve Zahn en Jennifer Aniston ook acteren alsof de vonk echt is overgeslagen, erg geloofwaardig wordt hun breekbare liaison nooit. Daarnaast heeft Management te kampen met een zwalkende toon. Is het nou een komedie?

Zo’n vermenging van humor en treurnis over de eenzaamheid van de hoofdpersonen kan je in een welwillende bui gedurfd noemen. Eindelijk een romantische komedie die iets anders probeert.

Maar dan volgt een laatste half uur waarin regisseur/scenarist Stephen Belber weer netjes binnen de lijntjes van het genre kleurt en bevestigt dat er hoop is voor alle zielige losers op deze wereld.

    • André Waardenburg