Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Cultuur

Meer bier, meer wijn, meer stieren

Meer bier, meer wijn, meer stieren. Pamplona. De lokale bevolking probeert een slaatje te slaan uit het San Fermin festival in Pamplona. Het festival, met de bekende stierenrennen, trekt veel toeristen. Het begon afgelopen maandag en duurt nog tot volgende week dinsdag. Deze ‘luie bedelaars’ vragen 278 euro voor een foto. Met het geld willen ze ‘bier’, ‘wijn’, ‘joints’ en ‘een kater’ kopen. Maar ze zijn „tenminste”, naar eigen zeggen, „wel oprecht”. Foto Reuters "Beggers" ask for money with signs reading "For beer, for wine, for joints, for a hangover, at least we are sincere, photos 278 euros" at the Plaza de Castillo during the San Fermin festival in Pamplona July 8, 2009. REUTERS/Eloy Alonso(SPAIN SOCIETY IMAGES OF THE DAY)
Meer bier, meer wijn, meer stieren. Pamplona. De lokale bevolking probeert een slaatje te slaan uit het San Fermin festival in Pamplona. Het festival, met de bekende stierenrennen, trekt veel toeristen. Het begon afgelopen maandag en duurt nog tot volgende week dinsdag. Deze ‘luie bedelaars’ vragen 278 euro voor een foto. Met het geld willen ze ‘bier’, ‘wijn’, ‘joints’ en ‘een kater’ kopen. Maar ze zijn „tenminste”, naar eigen zeggen, „wel oprecht”. Foto Reuters "Beggers" ask for money with signs reading "For beer, for wine, for joints, for a hangover, at least we are sincere, photos 278 euros" at the Plaza de Castillo during the San Fermin festival in Pamplona July 8, 2009. REUTERS/Eloy Alonso(SPAIN SOCIETY IMAGES OF THE DAY) REUTERS