Bouw WK-stadions Z-Afrika stilgelegd

Bouw WK-stadions Z-Afrika stilgelegd Johannesburg, 9 juli. Circa 2.000 bouwvakkers legden gisteren het werk stil bij het Soccer City Stadium in Johannesburg, waar volgend jaar de finale van het WK voetbal in Zuid-Afrika gespeeld moet worden. De bouw van alle stadions voor het WK 2010 kwam stil te liggen nadat meer dan 70.000 arbeiders in staking gingen omdat ze hogere lonen eisen. De vakbond verlangt een verhoging van 13 procent, de werkgevers willen niet verder gaan dan 10,4 procent. Een bouwvakker in Zuid-Afrika verdient gemiddeld zo’n 3.000 rand (270 euro) per maand. De staking vergroot de druk op de Zuid-Afrikaanse voetbalbond, die beloofd heeft dat alle stadions gereed zullen zijn in december. Foto AFP Partial view of the 2,000 construction workers that downed tools at the Soccer City Stadium brandishing sticks as they stage a demonstration in Soweto, outside Johannesburg on July 08, 2009. Construction at South Africa's World Cup stadiums came to a standstill Wednesday as over 70,000 workers embarked on a strike to press for higher wages. They are demanding a 15 percent wage increase. AFP PHOTO / ALEXANDER JOE AFP