Boek hier uw 12-daagse ruimtereisje

Miljardair Guy Laliberte, eigenaar van Cirque du Soleil, wordt in een gipsmal gegoten in astronauten-trainingscentrum Star City in Moskou. De vorm wordt gebruikt om zijn stoel te maken voor de ruimtevlucht die hij gepland heeft. Vroeger was Laliberte vuurspuwer, maar nu staat hij op het punt ‘s werelds zevende ruimtetoerist te worden. In september wordt hij afgeschoten in het Russische ruimteschip Soyuz TMA-16. Bestemming: het internationale ruimtestation ISS. De 50-jarige Canadees boekte zijn 12-daagse trip bij de Russische Federale Ruimtevaart Organisatie voor een bedrag van 35 miljoen dollar. Vorige maand begon Laliberte aan zijn training. Hij moet leren hoe een ruimtepak werkt, hoe hij in de ruimte moet poepen en plassen, en hoe hij moet koken zonder zwaartekracht. Ook moet hij wat Russisch leren. Foto Sergei Remezov/Reuters Guy Laliberte, the Canadian billionaire owner of Cirque du Soleil, lies in a special capsule filled with gypsum to create a seat moulding in Star City outside Moscow July 8, 2009. The former fire-eater is on the countdown to become the world's seventh, and Canada's first, space tourist, slated to travel on a Russian Soyuz space craft to the International Space Station (ISS) in September. REUTERS/Sergei Remezov (RUSSIA SCI TECH) REUTERS

Miljardair Guy Laliberte, eigenaar van Cirque du Soleil, wordt in een gipsmal gegoten in astronauten-trainingscentrum Star City in Moskou. De vorm wordt gebruikt om zijn stoel te maken voor de ruimtevlucht die hij gepland heeft.

Vroeger was Laliberte vuurspuwer, maar nu staat hij op het punt ‘s werelds zevende ruimtetoerist te worden. In september wordt hij afgeschoten in het Russische ruimteschip Soyuz TMA-16. Bestemming: het internationale ruimtestation ISS.

De 50-jarige Canadees boekte zijn 12-daagse trip bij de Russische Federale Ruimtevaart Organisatie voor een bedrag van 35 miljoen dollar.

Vorige maand begon Laliberte aan zijn training. Hij moet leren hoe een ruimtepak werkt, hoe hij in de ruimte moet poepen en plassen, en hoe hij moet koken zonder zwaartekracht. Ook moet hij wat Russisch leren.